Робочі місця для людей з інвалідністю: тепер компенсації можна отримати через “Дію”

 

 Роботодавці, які облаштовують робочі місця для людей з інвалідністю, отримали можливість замовити компенсацію через портал “Дія”. 

          Така можливість у них з’явилася 15 лютого. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

“Відповідно до умов програми роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з 1 групою інвалідності – до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності – до 71 тис. грн”, – розповідають у міністерстві.

           Так, дана програма дозволяє роботодавцям придбати необхідні меблі, обладнання та допоміжні засоби для співробітників з інвалідністю, а вартість цих засобів буде компенсована державою.

Заявки можна подавати вже зараз, виконавши кілька кроків:

  • авторизуватися на порталі “Дія” за допомогою ключа електронного підпису (КЕП);
  • заповнити заявку, вказавши інформацію про особу з інвалідністю та робоче місце, яке було облаштоване;
  • прикріпити необхідні документи, такі як підтвердження працевлаштування, покупку допоміжних засобів, та довідку від МСЕК, яка засвідчує інвалідність працівника;
  • вказати IBAN свого рахунку;
  • підписати заявку за допомогою КЕП.

               Рішення щодо компенсації буде ухвалено протягом 10 робочих днів, у разі позитивного – кошти будуть перераховані на рахунок протягом 5 робочих днів.

“Також роботодавець може отримати компенсацію через подання заяви до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі”, – уточнюють у Мінекономіки.

 Джерело : Інформаційний портал "Юридичний факт 




Коментарі