Кого не можуть мобілізувати до 27 років: роз’яснення ТЦК та СП?

 

У військкоматі розповіли, що лише з 27 років чоловік потрапляє в облік військовозобов’язаних, звідки його можуть призвати за мобілізацією.

               Чоловіків до 27 років не можуть призвати на службу за мобілізацією, адже до цього віку їх немає у реєстрах військовозобов’язаних. Про це розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін.

              Так, він нагадав про те, що в Україні існує три категорії військового обліку:

  • облік призовників;
  • облік військовозобов’язаних;
  • облік резервістів.

              Також він пояснив, що на облік військовозобов’язаних беруть чоловіків від 27 років, і рішення про це ухвалює призовна комісія.

 

“Військовозобов’язані від 27 років повинні з’явитися до ТЦК. Там створюється медична комісія, яка має визначити, чи придатний чоловік до служби за станом здоров’я. Так, якщо ВЛК ухвалює рішення про придатність до військової служби, то чоловіка переводять на військовий облік військовозобов’язаних”, – зазначив Істомін.

 

             Тому тільки з 27 років чоловік може бути мобілізований, принаймні, згідно з чинним законодавством.

За контрактом він може призиватися раніше, з 21 року. Але саме за мобілізацією лише у 27 років він взагалі потрапляє в облік, звідки призивають за мобілізацією. До цього не можуть закликати за мобілізацією фізично, тому що його немає у цьому обліку”, – зауважив посадовець.

Джерело: Інформаційний портал « Юридичний факт»




 

Коментарі