Підлітки отримають тисячу за вакцинацію

 

Діти віком від 14 до 18 років зможуть отримати тисячу гривень за щеплення від ковіду. Про це оголосив прем'єр Денис Шмигаль. Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду. Вона набуде чинності з 7 лютого 2022 року. 
 Тобто саме з понеділка, 7 лютого, діти зможуть отримати гроші за щеплення.

 Алгоритм виплат такий: потрібно відкрити картку в одному з банків-партнерів та подати заявку в застосунку "Дія". Для цього необхідно натиснути розділ "Послуги", далі "єПідтримка" і "Отримати допомогу". 

 Крім того, розширили перелік, як можна витрачати гроші. 
Відтепер 1000 гривень можна витратити ще й на:
 -освітні курси для себе або дитини 
-спортивні товари 
-канцтовари 
-газети та журнали (друкарську продукцію)

 Програма єПідтримка з виплати грошей за вакцинацію працює з грудня 2021 року. Люди, які пройшли повний курс вакцинації і мають додаток "Дія", можуть отримати від держави тисячу гривень та витратити їх на передбачені програмою напрямки.

 Ті, хто зробив бустерну дозу, отримають ще 500 гривень.
 
Програма "єПідтримка" триватиме рік - до 18 грудня 2022 року.
 
Кошти надаються на чотири місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн - шляхом безготівкового розрахунку через термінали компаній. 

У другому-третьому кварталі 2022 року розпочнеться другий етап програми. Людям запропонують альтернативний офлайн-механізм отримання грошей без додатка "Дія". 

Як дитина чи підліток може отримати щеплення від covid-19


 Спочатку в липні 2021 року в Україні рекомендували вакцинувати проти COVID-19 дітей віком 12-17 років, які належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19. 

Згодом цей список розширили, додавши всіх, однак за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень. Відповідні рекомендації були ухвалені наказом Міністерства охорони здоров’я від 13.10.2021 № 2234. 

17 січня 2022 року цю вимогу скасували. Міністерство охорони здоров'я України скасувало вимогу про обов'язкову наявність усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей віком від 12 років проти COVID-19. Відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам досить просто записати її до будь-якого пункту або центру щеплень.
 
Дітей віком від 12-ти років рекомендовано щепити вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Для них цю вакцину використовують за тією ж схемою, що й для дорослих: дві дози по 0,3 мл з інтервалом у 21-28 діб.
 
Необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу між введенням вакцин проти COVID-19 у випадку необхідності вакцинації проти інших інфекційних хвороб, за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу, які можна здійснювати безвідносно до часу введення вакцини Comirnaty.




Коментарі