ЗУПИНИМО СНІД РАЗОМ


 З метою відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, в Центрі Правової Інформації « Молодь. Право. Закон» Чернігівської Обласної бібліотеки для юнацтва відбувся актуальний діалог «ЗУПИНИМО СНІД РАЗОМ» з лікарем- епідеміологом—Луговою Ларисою Миколаївною та студентами Коледжу Транспорту та Комп’ютерних технологій ЧНТУ.  

Спікер зробила наголос на питаннях:
 - Що таке СНІД?
 - Що ми про нього знаємо?
 - Статистичні дані Українського центру профілактики й боротьби зі СНІДом МОЗ України по м. Чернігів та Чернігівській області.
 - Основні шляхи зараження ВІЛ інфекцією:
 - Статевий
 - Під час переливання донорської крові, зараженої вірусом імунодефіциту
 - При використання нестерильного медичного інструментарію.
 - Від матері( хворої або вірусоносія) дитини до, під час або після пологів.

 Гуманне суспільство повинне проявляти максимум співчуття і милосердя до людей хворих на СНІД. Людство вже пройшло шлях від страху і бажання ізолювати хворих та інфікованих ВІЛ до розуміння, що ці люди потребують допомоги і підтримки самого суспільства. То ж будьмо доброзичливими до тих, хто зазнав удару смертельного вірусу. 
  У Законі України „Про запобігання захворюванню на СНІД та соціальний захист населення” викладено умови та порядок медичного огляду з метою виявлення зараження ВІЛ. Обстежуваним гарантується безпека медичного огляду, його добровільність, анонімність та кон¬фіденційність інформації про результати огляду на виявлення зараження ВІЛ. 
 Обов’язковому медичному огляду підлягають особи, які займають¬ся проституцією, наркомани, які вводять наркотичні речовини шляхом ін’єкцій. Відомості про зараження тієї чи іншої особи ВІЛ або захворювання її на СНІД становлять таємницю.
  Сьогодні в Україні вже стала доступною антиретровірусна терапія (АРВ-терапія), яка хоч і не виліковує від ВІЛ-інфекції, але значно покращує стан життя ВІЛ-інфікованих на стадії СНІДу.   Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю 
  
Пам’ятайте: єдина людина, що може вберегти вас від СНІДу - це ви самі. 
  
Доповнила захід інформаційна поличка « СНІД- трагедія наших днів»





Коментарі