ЗДАЄТЕ ЖИТЛО В АРЕНДУ? ВАМ ЦЕ ТРЕБА ЗНАТИ!




Консультацію надає Світлана ТАЛАШ, старший державний ревізор-інспектор відділу адміністрування та контролю за відшкодуванням ПДВ управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління державної фіскальної служби у Чернігівській області.

Чи треба подавати декларацію про майновий стан і доходи, якщо ви протягом минулого року здавали в оренду житлову чи іншу нерухомість?


Доходи, отримані від здачі в оренду житлових приміщень, гаражів, дачних будинків та земельних ділянок підлягають декларуванню.

Такі доходи оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотки.

Але задекларований дохід не повинен бути меншим, ніж мінімальний розмір орендної плати, затверджений рішенням органу місцевого самоврядування для даної місцевості.
Докладніше на сайті:


У разі, якщо нерухомість чи інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, податковим агентом є орендар, який і повинен сплатити податки.

Якщо ж нерухомість здається фізичній особі, то податки сплачує орендодавець.

Крім того, хочу звернути  увагу платників, на те, що  оподаткуванню підлягають  також доходи, отримані від здавання в оренду автотранспорту та іншого рухомого майна.


Де задеклорувати доходи:

Чернігівська ОДПІ
Адреса: 14000, Чернігівська область, м.Чернігів, вул. Кирпоноса, 28
Контакти:
Телефон:  (0462) 65-28-00
Електронна адреса:



Граничні строки подання декларації для громадян триватимуть до  1 травня 2017 року.



Коментарі