ЩО ОЗНАЧАЄ СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ. ЧИ ІСНУЄ ВОНА В УКРАЇНІ


  20  лютого  -  Всесвітній   день соціальної    справедливості  . Цей день було невипадково    вибрано  датою цього свята.   Саме 20 лютого 1999 року відбулась Міжнародна   зустріч у Копенгагені,  на якій представники  багатьох  держав визначили основні  принципи розвитку суспільства, серед   них   особливе місце займає соціальна справедливість.  Рішення про появу цього свята  оголосили  на Генеральній асамблеї ООН 26 листопада 2007 року. В  Україні офіційно    почали відзначати це свято  з  2009  року.
 Справедливість - це основа  демократичного суспільства, яке забезпечує всім своїм членам рівні права і можливості.  Соціальна    справедливість   декламує повагу до кожної людини,  нації ,   держави   .Справедливість-це   невід’ємне  природне право   людини. Сфера застосування цього поняття безмежна,  вона охоплює політичні та економічні системи, закони, соціальні інститути,  вчинки, життєві  позиції людей і навіть  розподіл везіння та невдач.  Соціальна справедливість-один з   найцінніших здобутків будь-якого суспільства, тож за неї варто боротись
 «ЩО ОЗНАЧАЄ СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ. ЧИ ІСНУЄ ВОНА В УКРАЇНІ»  говорили  на черговому засіданні    Центру правової  інформації   « Молодь. Право. Закон»  відділу читального  залу   обласної бібліотеки для юнацтва   студенти Коледжу транспорту  комп’ютерних   технологій  ЧНТУ та Головний  спеціаліст відділу правопросвітництва  і взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги  Оксаною  Мурашко.  Виступаюча   розповіла  куди можна звернутися за допомогою при потребі  професійної юридичної   консультації та як самостійно вирішувати виникаючі проблеми.















Коментарі