ПЛЮСИ І МІНУСИ ДИСТАНЦІЙНОЇ РОБОТИ

  Одна з тенденцій останнього часу — українці стали частіше шукати роботу з можливістю працювати, не виходячи з дому. Тобто дистанційно (фриланс, аутсорсинг).  Така робота цікавіть і як додаткове джерело доходу для працюючих, і як підробіток для студентства.
   Cеред переваг, які чи не першими впадають в очі, — не потрібно витрачати час на поїздки до офісу, а також дотримуватися дрес-коду. Адже у квартирі хоч у шортах ходи, якщо тобі зручно, хоч взагалі у халаті та в бігуді — ніхто не побачить.
  Особливо цікавиться такою роботою молодь, так зване покоління «ігрек», які зростали разом із швидким розвитком електронних комунікацій. які дуже цінують свободу й час, отже позитивно ставляться до можливості працювати віддалено. Це відзначають і психологи, і рекрутери - понад 50% пошукачів вакансій в Україні хочуть і готові працювати віддалено.
  Як знайти таку роботу, як вберегтися від шахраїв, які  «підводні камені» можуть чекати дистанційних працівників - про це йдеться у статті Любомири Коваль «Плюси і мінуси дистанційної роботи».
   
Ось тільки деякі  з порад:
- Перед тим, як уперше спілкуватися із представниками роботодавця, які пропонують віддалену роботу, шукачеві вакансії варто зробити кілька нескладних кроків:
-  Зауважити, наскільки ви довіряєте ресурсу, на якому знайшли пропозицію. Пошукати відомості й відгуки про фірму чи компанію в інтернеті, а також запитати в колег чи друзів, які, можливо, з нею співпрацювали. Звісно, відгуки в інтернеті можуть бути не завжди правдивими або занадто емоційними, коли в конкретної людини з певних причин не склалися стосунки з роботодавцем. Однак якщо бачите коментар на кшталт «Працював на них підрядником, роботу виконав повністю і вчасно, але мені не заплатили», на це слід звернути увагу, щоб і з вами так не вчинили.
- У відкритих базах даних Мін’юсту перевірити, чи зареєстровано цю фірму або компанію офіційно, чи сплачує вона податки і відрахування до Пенсійного фонду за своїх працівників тощо. Зробити це нескладно, лише потребуватиме часу.
- Пошукати відомості про фірму на різних біржах, які пропонують роботу. Якщо поважна біржа розмістила в себе вакансію від цього роботодавця, вона виступає гарантом того, що це не шахрай. Інколи біржі навіть виступають посередником, який страхує роботодавця від недбалого працівника, перераховуючи гроші за роботу не безпосередньо тому, кому замовили роботу, а саме на біржу. Доки роботу не буде зроблено і замовник не отримає все в повному обсязі, біржа тримає зарплату виконавця на своїх рахунках. Підтвердив замовник, що все отримав і всім задоволений, — гроші з рахунків біржі одразу йдуть до дистанційника — виконавця робіт. Часто таку практику застосовують у роботі українських фахівців-дистанційників на закордонних наймачів. Біржа з підтвердженою репутацією виступає посередником-гарантом для обох сторін.
- Під час першого ж дистанційного спілкування з потенційним роботодавцем одразу з’ясувати, яку саме роботу за який час вам слід буде виконати, який її обсяг. Якщо друга сторона не ставить чітких завдань і не визначає конкретного часу, можливо, й з оплатою вашої роботи буде те саме.
      
    Детальніше:
Коваль Л. Плюси і мінуси дистанційної роботи / Л.Коваль  // Урядовий курєр.-2017.- 1 листопада (№205).- С.5

 

Газета знаходиться в ЦЕНТРІ ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ для молоді Чернігівської обласної бібліотеки  для юнацтва за адресою: вул Шевченка,63

Коментарі