31    жовтня     черговою   темою  засідання  Центру правової   інформації  «Молодь. Право. Закон.»    була година права «Немає прав без обовязків».  На нього був запрошений директор Чернігівського  місцевого центру з надання  безоплатної вторинної  правової    допомоги  Бобруйко Володимир   Анатолійович  та учні 9 класу ліцею№  16.
   В ході заходу  учасники говорили про необхідність  орієнтуватись у нормативно-правових   актах   України,  що до захисту прав  людини: «Конституція  України»  ,зокрема, другий  розділ  «Права, свободи та  обовязки людини  і громадянина»,  « Конвенція про захист прав людини  і   основоположних  свобод» , «Загальною декларацією прав людини».    Реалізуючи свої права, людина не може  діяти наперекір інтересам інших або обмежувати  їх права. Права тягнуть за собою  обовязки .  Наприклад, кожна дитина має право на   освіту, але має і обов’язок-  ходити до школи,  кожна дитина  має право на медичну допомогу, але має й обов’язок - стежити за своїм здоров’ям;   має право на вільне спілкування , але завжди потрібно рахуватись з думкою інших людей.

  Були розглянуті питання учнівських обов’язків.  За допомогою різних життєвих історій учні спробували  самі проаналізувати порушення прав людини та висловили власну думку. 


 

Коментарі