«Я МАЮ ПРАВО!» : семінар для працівників бібліотеки


     З нагоди тижня права, присвяченого Дню юриста, головний спеціаліст відділу з питань нотаріату Наталія Баклажко та головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Світлана Джола організували семінар для працівників Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

    Просвітницький захід проходив на базі Центру правової інформації бібліотечного закладу та розпочався з інформування присутніх про впровадження загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», його завдання, етапи реалізації. Присутнім презентовано брошури Міністерства юстиції України в рамках цього проекту та методичні розробки Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області. Слухачів семінару проінформовано про систему органів і посадових осіб, які уповноважені на вчинення нотаріальних дій, перелік нотаріальних дій, які вчиняються нотаріусами та посадовими особами органів місцевого самоврядування, оплату вчинюваних нотаріальних дій.

   Крім того, доведено до відома інформацію про новації в законодавстві з питань вчинення нотаріальних дій, зокрема збільшення кількості єдиних та державних реєстрів, відомості з яких обов’язково мають використовуватися нотаріусами під час вчинення нотаріальних дій, а також надання посадовим особам органів місцевого самоврядування повноважень по видачі свідоцтва про право на спадщину та свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя.

    По закінченню семінару надавались правові консультації. Цікавились строками і порядком вступу в спадщину, визначенням місця відкриття спадщини та встановленням кола спадкоємців.











Коментарі