Гендерна рівність. Рівні права – рівні можливості

 22 березня у відділі читального залу бібліотеки відбулося чергове засідання центру правової інформації . Тема засідання - «ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ . РІВНІ ПРАВА – РІВНІ МОЖЛИВОСТІ».
 Термін «гендер» для більшості новий і незрозумілий, але насправді все дуже просто. Методист Обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Юлія Велько на простих життєвих прикладах розтлумачила це поняття та показала ролі та можливості чоловіків та жінок в сім’ї, колективі, професії, одним словом в суспільстві. Пані Юлія з гумором розвінчала МІФ про місце жінки тільки на кухні, чим викликала жваві обговорення в молоді.



 На розсуд учасників заходу були винесли складні та цікаві питання:
- попередження та протидія гендерної нерівності та домашнього насильства в сім’ї та молодіжному середовищі; - необхідність сприйняття стандартів надання допомоги особам, які постраждали від насильства.

 Зустріч пройшла у формі діалогу у дружньому, доброзичливому, пізнавальному спілкуванні. Відвідувачі ЦЕНТРУ ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва активно висловлювали свій погляд на питання гендерної рівності з прикладів своїх життєвих ситуацій. На завершенні бібліотекар представила літературу з питань гендерної рівності та надала інформацію куди можуть звернутися молоді люди в разі потреби.

Коментарі