Підліток і закон

 З правовими питаннями ми зустрічаємося дуже часто в житті. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб,які вчинили різні правопорушення. Багато хто з учнів дивується, дізнавшись, що наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку.
Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушувати прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Засідання центру правової інформації «МОЛОДЬ, ПРАВО, ЗАКОН», яке пройшло 26 січня 2017 року в відділі читального залу бібліотеки для учнів 9 класу загальноосвітньої школи №9, було спрямоване на ознайомлення молоді із законами, нормами поведінки, на усвідомлення ними відповідальності та покарання за порушення закону. До участі в роботі центру був запрошений інспектор ювенальної провенції Гамза Олександр Миколайович.




 Головною метою цього спілкування було ознайомлення молодих людей з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження.  Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі, змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Захід пройшов цікаво, змістовно і,головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.
 

Коментарі