Читай! Будь щасливим!

2 квітня за ТРЦ «Мегацентр» дівчата-підлітки жорстоко відлупцювали двох школярок. Відео цієї бійки було викладено у Фейсбук мамою однієї із постраждалих дівчат. На ньому чітко видно, як троє дівчат нападають на одну і ще кілька десятків підлітків спостерігають за цим всім і знімають на мобільний телефон…
На жаль,конфлікти і конфліктні ситуації - безпосередня реальність у підлітковому середовищі. Дуже небезпечно, якщо проблемні ситуації затягуються, набувають нездорового забарвлення або взагалі не можуть вирішитись. Часто конфлікт переростає у насилля моральне чи фізичне.
Одне з головних завдань бібліотек для юнацтва – займатися своєчасною діагностикою і профілактикою конфліктів серед молоді.

Відомо, що щасливою може бути лише добра людина. Той, хто отримує щось через злі вчинки, не вміє радіти по-справжньому. До того ж, щаслива людина сама не хоче робити нікому шкоди, навпаки, вона прагне поділитися своїм щастям. А це означає, що коли всі люди щасливі, то увесь світ стає добрим, ніхто нікому не заздрить та не чинить кривди.
4 травня працівники абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва  в рамках циклу просвітницьких заходів "Щаслива людина - добра людина" запросили учнів ліцею № 16 на інформ-хвилинку "Читай! Будь щасливим!".

Говорять:«Книга вчить, як на світі жить». Вона навчає, підказує, допомагає розібратися у складних ситуаціях, вчить розрізняти добро і зло.
Під час заходу хлопці і дівчата з задоволенням взяли участь у літературній вікторині та познайомились з книжковими виданнями сучасних дитячих письменників.

Учні зробили висновок: незважаючи на високі новітні технології, книга залишається справжнім другом для людини, дарує радість і приємні миті, надихає до пошуків нового і непізнаного.

Коментарі