Підліткова конфліктність, або як стати щасливим?

 Конфліктність підлітка - це проблема, з якою стикаються всі батьки. Як батькам пережити це з мінімальними втратами? Навіть якщо дитина відрізняється зразковою поведінкою, то конфлікти в підлітковому віці - неминучі. Адже дитина, підростаючи, відчуває потребу заявити про себе та пробує різні способи поведінки. Його коло спілкування розширюється, з`являються нові інтереси, які можуть розходитися з тим, що прийнято . Тому потрібно проявити терпіння і розуміння: підлітковий вік - складний період, але він швидко проходить!
 Підліткова конфліктність - явище закономірне, але все ж батькам необхідно уважно розібратися в причинах її. Звичайно ж важливо пам'ятати , що підліток і сам не завжди може до кінця розуміти, що з ним відбувається, ще, не володіючи досвідом дорослого. Тому батьки повинні виступити в ролі досвідчених наставників і допомогти підлітку зрозуміти самого себе.

 Причина конфліктності підлітків часто криється в їх нестійкій самооцінці, прагненні заявити про себе і самоствердитися. Часто конфліктність є відображенням проблем в стосунках з батьками. Якщо в сім`ї панує атмосфера постійних конфліктів, то дитина просто відтворює цю модель у відносинах з іншими людьми.
 Щоб допомогти підлітку і батькам у вирішенні конфліктних ситуацій відділ абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва в рамках циклу просвітницьких заходів "Щаслива людина - добра людина" пропонує переглянути виставку-пораду «Підліткова конфліктність, або як стати щасливішим» у відділі абонемента та скористатися порадами. З даною виставкою бібліотекарі відвідали учнів 9 класу ЗОШ №23.  
 Книги, представлені на виставці, підкажуть як бути щасливим і допоможуть без зусиль вирішити всі проблеми .

 Усіх небайдужих до цієї теми запрошуємо до бібліотеки.

Коментарі