Мовчати не можна: чернігівська молодь торкнулася теми насильства

 Нам часто говорять, що ми повинні поважати інших людей, при цьому ми часто забуваємо поважати себе, як особистість.  "Шануй сам себе, шануватимуть і люди тебе". Дуже важливо знати свої права, мати свою власну думку, та ще важливіше не боятися вистоювати свої слова та переконання.
 Старшокласники ЗНЗ №9, які завітали до ЦЕНТРУ ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва мають свою активну позицію і не бояться відкрито заявити: "Я ПРОТИ НАСИЛЬСТВА! А ТИ?"

Приємно було спостерігати, що молодь цікавиться своїми правами. Під час виступу юриста МІСЬКОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ Тібеж К. І. відбувся двосторонній діалог. В ході зустрічі обговорювалися життєві ситуації, в які потрапляли або можуть потрапити молоді люди, та шукали шляхи виходу з подібних ситуацій.

 До розмови долучилась завідуюча відділом читального залу Почепня Л. М. , яка ознайомила молодь книжковою виставкою "МОЛОДЬ. ПРАВО. ЗАКОН.", з книгами, в яких можна знайти відповіді на багато правових питань, з Конвенцією про захист прав людини і наголосила на необхідності розуміння та використання механізму прав людини.

МИ МАЄМО БУТИ ОБІЗНАННИМИ!!!
Держава забезпечує реалізацію твоїх прав згідно: КОНСТИТУЦІЮ УКРАЇНИ
Стаття 3 Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визначаються в Україні найвищою соціальною чинністю.
Стаття 28 Кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність поводженню чи покаранню.
Стаття 52 Будь яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідується законом (а також ст.. 21, 24, 51).
ЗАКОН УКРАЇНИ « Про попередження насильства в сім’Ї.» ЗАКОН УКРАЇНИ «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків». ЗАКОН УКРАЇНИ «Про охорону дитинства»
Стаття 10 Право на захист від усіх форм насильства ЗАКОНУ УКРАЇНИ « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства стосовно протидії насильства в сім’ї.
Статті КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ, які застосовують стосовно становлення відповідальності за вчинення фізичного, сексуального, психологічного та економічного насильства в сім’ї (ст. 115, 116, 117,19, 120,121, 123, 125, 126, 127, 128, 129, 135, 136, 152, 155, 156, 166, 167, 194, 185).
ПАМ’ЯТАЙ!!!

Якщо ти потерпаєш від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства – не залишайся на самоті , шукай допомоги у відновленні свого права на життя, недоторканість та повагу до гідності людини Хто хоче більше знати про свої права, обов’язки, знайти потрібну правову інформацію - звертайся до центру правового виховання Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.
м. Чернігів
вул. Шевченка 63
тел.: 3 06 23

Коментарі