Освітні пільги та можливості відпочинку для дітей-ВПО: що передбачено?

 

-червня 17, 2024

Які освітні пільги та можливості відпочинку, які доступні для дітей внутрішньо переміщених осіб?

Відповідь на це  дали  в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Отже, наразі для дітей переселенців доступні наступні освітні пільги та можливості.

 Першочергове зарахування до дитячих садків та шкіл

Діти з-поміж ВПО та діти, які постраждали від воєнних дій і збройних конфліктів, мають право на першочергове зарахування до державних/комунальних закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

 Безоплатне харчування в освітніх закладах

Для отримання безоплатного харчування слід звернутися до адміністрації навчального закладу та надати копію довідки ВПО або рішення про надання статусу дитини, яка постраждала від воєнних дій і збройних конфліктів.

 

Безкоштовне оздоровлення чи відпочинок

Батьки або законні представники дітей з ВПО, які мають мобільний додаток “Дія”, автоматично отримають повідомлення про можливості безкоштовного відпочинку. Інші можуть отримати інформацію від органів соцзахисту за місцем реєстрації.

 

Соціальна стипендія у закладах фахової  передвищої  та вищої освіти – для студентів, які повинні:

·         навчатися за державним замовленням на денній формі або, у разі здобуття фахової передвищої  освіти, на дуальній формі навчання;

·         бути молодшими 23 років, включеними до рейтингу успішності, не перебувати в академічній відпустці та не мати академічної заборгованості і незадовільних результатів навчання

 

Першочергове поселення та знижка на проживання у студентських гуртожитках

Окремі заклади освіти надають знижку на проживання у гуртожитках. Інформацію можна отримати у приймальній комісії або безпосередньо у коменданта гуртожитку.

Пільговий кредит на навчання

Діти з-поміж ВПО та діти з населених пунктів на лінії зіткнення, які навчаються за контрактом у закладах професійної, фахової передвищої та вищої освіти, можуть отримати пільговий кредит для здобуття освіти. Для цього потрібно подати письмову заяву до приймальної комісії навчального закладу.

Джерело- Інформаційний портал « Юридичний факт"



Коментарі