В Україні створили Єдиний реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті

 

За цей рік зафіксовано вже майже 1000 потерпілих від статевих злочинів дітей, серед яких дуже багато малолітніх (до 14 років).

                         Про це повідомила заступниця начальника Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генпрокурора Олеся Волошина.

                        Так, вона нагадала про те, що нещодавно в Україні створили Єдиний реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті, який у медіа отримав назву “реєстр педофілів”.

                       Зокрема інформацію про своїх майбутніх працівників в цьому реєстрі зможуть перевіряти керівники дитячих садочків, шкіл, позашкільних закладів, студій гуртків тощо.

Також вона розповіла, що:

  • держава проводить широку інформаційну кампанію, щоб навчити дітей розпізнавати сексуальне насильство;
  • багато домагань до дітей відбувається в соцмережах та в інтернеті (ця проблема спостерігається в усьому світі);
  • протягом цього року вже більше 1000 дітей стали жертвами статевих злочинів (це найпоширеніша категорія злочинів щодо дітей);
  • багато постраждалих – малолітні діти до 14 років.

                         За даними Офісу Генпрокурора, третина сексуальних злочинів щодо дітей вчиняється людьми, яких діти добре знають. Тому надзвичайно важливо вчити дітей розпізнавати неприпустимі речі, усвідомлювати свою недоторканність, поважати власну волю та територію.

“Наша країна зробила багато поступових, системних кроків саме з метою превентивності таких злочинів. І реєстр – це один із кроків. Подібні реєстри існують в багатьох країнах світу, і вони вже добре себе зарекомендували”, – додала Волошина.

Джерело: Інформаційний портал «Юридичний факт» 


 


Коментарі