Правовий полігон "Протидіємо булінгу разом"

 

Тема булінгу є досить популярною та актуальною останнім часом,її активно обговорюють в навчальних закладах, засобах ЗМІ.

Не секрет, що образливі прізвиська, глузування з боку одного або групи учнів щодо свого однокласника мали місце в учбових закладах і раніше. Нині ж регулярне та цілеспрямоване нанесення душевної або фізичної шкоди стало об'єктом уваги педагогів, науковців, батьків і отримало спеціальну назву "булінг".

Але якщо у дорослому віці від цього можна захиститися, то молоді потрібна допомога батьків та інших людей, а можливо і допомога правоохоронних органів.

Особливої актуальності набуває це питання в період воєнного стану, в якому знаходиться наша країна.

Тому 9 жовтня в Чернігівській загальноосвітній школі №19, в 6-В класі зібрались на спільному правовому полігоні "Протидіємо булінгу разом" бібліотекар відділу читального залу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва та старший інспектор з особливих доручень відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області ДПП старший лейтенант поліції  Ольга Мельник.

Що таке  булінг? Як йому протистояти? Як поводити себе жертві та свідку цього явища? Які види булінгу  існують? Як розпізнати це явище та які наслідки його серед учнів.

На ці та інші питання отримали відповіді учні шостого класу.

Те, що тема актуальна ми не мали сумніву. Це тільки підтвердила кількість поставлених дітьми запитань.

Доповнила захід тематична поличка

"Зупинимо булінг! Виставка свідомості та підтримки", яку представила бібліотекар відділу читального залу.

Особливо популярною на заході стала нова книга з фонду бібліотеки

Елеонори_ Форнасар і _»Здолай булінг".

Впевнені, що подібні заходи дуже потрібні підростаючому поколінню і маємо намір зробити їх регулярними. А сьогодні, сподіваємось, підлітки отримали певні знання, і це допоможе їм визначитись в стратегіях поведінки, якщо вони потраплять в неприємну ситуацію, пов’язану з таким явищем, як булінг.






























Коментарі