ПІДЛІТКИ ЗМОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ ВИПЛАТИ ЗА ВАКЦИНАЦІЮ




Президент України Володимир Зеленський поставив Кабінету Міністрів завдання підготувати окрему програму виплати 1 тисячі грн у межах програми «єПідтримка» для українських громадян віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. 

Про це йдеться у повідомленні Офісу Президента України за підсумками наради з представниками уряду. 

За інформацією прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання 1 тисячі грн допомоги від держави в межах ініційованої президентом програми «єПідтримка». 

За його словами, наразі допомогу виплачують вісім банків-партнерів, ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми. На відповідні рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн. У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, із яких на книжки було витрачено 35% коштів. На кіно українці витратили – 29%, залізничні квитки – 13%, театри – 12%, спортклуби – 7,5% тощо.

 

«Наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою. І на сьогодні додаткову дозу отримало 20 тисяч осіб», – розповів прем’єр-міністр. 


З 24 січня в межах програми єПідтримка можна буде придбати ліки, — Денис Шмигаль




Повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1 тис. грн в межах програми Президента єПідтримка на придбання лікарських засобів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 19 січня. 

 «Також плануємо розширити програму єПідтримка на дітей віком від 12 до 17 років. Для цього ми оформили сьогодні відповідне протокольне доручення», — додав очільник Уряду. 

 Денис Шмигаль підкреслив, що Міністерство охорони здоров’я вже спростило доступ підлітків до вакцинації проти COVID-19. Відтепер не потрібна обов’язкова наявність усіх щеплень. 

 Прем’єр-міністр також повідомив, що члени Уряду після засідання отримають бустерну дозу вакцини проти COVID-19 та закликав усіх українців щепитися так само. «Для посилення захисту перед новим штамом в Україні передбачена можливість отримати третю дозу вакцини для всіх охочих, які пройшли базовий курс більше шести місяців тому. Я закликаю всіх скористатися цією можливістю», — підкреслив Денис Шмигаль.

Джерело: gov.ua/



Коментарі