тренінг для майбутніх автомобілістів «БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ – БЕЗПЕКА ТВОГО ЖИТТЯ»

 

Що може бути важливішим за людське життя?

Особливо гостро це питання постає в час невпинного технологічного прогресу, у час, коли людина сама відповідальна за власне здоров’я, зрештою, і життя.

З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

20 жовтня  у Центрі Правової Інформації  пройшов міні - тренінг для майбутніх  автомобілістів «БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ – БЕЗПЕКА ТВОГО ЖИТТЯ».

Чи знали ви про те, що аварії на магістралях становлять одну з найголовніших причин смертності населення у всьому світі? Неспроста їх називають «убивцею №1».

І дуже часто причиною загибелі людей на дорозі є не лише провина водія, а й власна кричуща необережність і неправильна поведінка. Адже незнання правил дорожнього руху не звільняє від відповідальності!

Тому, під час тренінгу його учасники - учні КЗ «ЧВПУ», мали змогу, під керівництвом старшого інспектора з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції Мельник Ольги Миколаївни  закріпити теоретичні основи поведінки на дорозі, спробувати розібратись у позаштатних ситуаціях на дорозі і  дізнатись про цікаві нюанси законодавства в області правил дорожнього руху та дорожніх пригод.

А ще, аби відчути наскільки підступним може бути в дорозі навіть легкий ступінь сп’яніння, присутні, за допомогою алкоокулярів  «Drunk Busters Goggles», що  імітують «п’яний погляд» у тверезої людини, пройшли своєрідний квест,  намагаючись подолати прості (для тверезої людини) завдання -  подолати «смугу перешкод» на спеціальному килимку, подзвонити друзям або просто втримати рівновагу. Не схибити і впевнено втриматись на ногах не зміг майже ніхто, адже дійсність була надто викривлена спеціальною оптикою. Такі вправи (в рамках Освітнього проекту «Випробуй у безпеці» допомагають усвідомити всі ризиків керування у нетверезому стані і чітко доводять – «ВИПИВ? ЗА КЕРМО НЕ СІДАЙ!»

Майбутні водії жваво ділилися враженнями та своїми відчуттями, ставили питання про зміни в законодавстві, розбирали ситуації, в які колись потрапляли самі.

Бережіть своє життя й здоров’я, неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху, не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху! Ось що стало  головним висновком зустрічі з юнаками.


 

.

 

 



.



Коментарі