УВАГА! З 21 ЖОВТНЯ ЗМІНЕНО ПРАВИЛА ПОЇЗДОК ТА ПЕРЕЛЬОТІВ МІЖ РЕГІОНАМИ!

 


З 21 жовтня Кабмін посилює карантин в Україні.

На засіданні 11 жовтня 2021 року КМУ вніс деякі  зміни до ПОСТАНОВИ від 9 грудня 2020 р. № 1236, повний текст за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%BF#Text

Зокрема, ці зміни передбачають і посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки.

Нові обмеження будуть стосуватися проїзду у міжобласному громадському транспорті. Йдеться, як про регулярні, так і нерегулярні перевезення пасажирів. А саме: автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

КОГО ЦЕ ТОРКНЕТЬСЯ?

Нові правила перевезень поширюються на повнолітніх осіб: громадян України, іноземців та осіб без громадянства.  Йдеться про водіїв, членів екіпажу авіа- та залізничного транспорту.

Правила не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби.  Але, для  дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, тобто і в транспорті.

ЩО Ж ЗМІНИТЬСЯ?

Міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

Якщо ви пересуваєтеся в межах регіонів з жовтим рівнем епіднебезпеки вам необхідний один із таких документів:

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;

- міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини;

- негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Якщо ви виїжджаєте або прямуєте в регіон з червоним рівнем епіднебезпеки, то вам буде необхідний один із таких документів:

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

- міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 двома дозами дводозної вакцини;

- негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Увага! Ці норми не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

ХТО ВІДПОВІДАЄ ЗА ДОТРИМАННЯ НОВИХ ПРАВИЛ?

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Джерело: інтернет –ресурс МОЗ України

https://moz.gov.ua/

 

Коментарі