правовий орієнтир «ВИКОНУЙ ОБОВ’ЯЗКИ, ПОВАЖАЙ ПРАВОПОРЯДОК І ЗАКОН»

 


16 вересня в Центрі Правової Інформації «Молодь. Право. Закон» відділу читального залу бібліотеки відбувся  правовий орієнтир «ВИКОНУЙ ОБОВ’ЯЗКИ, ПОВАЖАЙ  ПРАВОПОРЯДОК І ЗАКОН».

 Цього разу відбулась зустріч  учнів  9 класу ЗОШ №9 з інспектором сектору ювенальної  превенції Чернігівського районного управління поліції в Чернігівській області  капітаном поліції Лобановою Мариною  Вікторівною.

Обговорювались актуальні теми: адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх, булінг - відповідальність і наслідки; телефонне шахрайство; купівля товарів в мережі інтернет; піднімалось питання небезпеки надання своїх даних в соціальних мережах.

Спікер акцентувала увагу присутніх на дотриманні норм чинного законодавства, поваги один до одного та рівності перед законом,  радила , як не стати жертвою злочину.

Також пані Марина   нагадала школярам про негативний вплив  на молодий  організм  тютюнопаління, алкоголю та наркотиків, розповіла про  наслідки від їх вживання.

Під час  зустрічі піднімалось питання і про  протидію  дискримінації та  насильству  на різних рівнях.

Захід відбувся  у формі живого спілкування . Школярі не тільки слухали, а й ставили свої запитання. Учням  також цікаво було дізнатись, що крім обов’язків, в них є і права, якими треба вміти  користуватись, відстоювати, а також поважати права оточуючих.

В свою чергу  бібліотекарі  запропонували учням правову літературу, з якої можна почерпнути  багато цікавої інформації.

 



Коментарі