З БАНКІВСЬКОГО РАХУНКУ НЕЗАКОННО СПИСАНІ КОШТИ. ЩО РОБИТИ?

 


З БАНКІВСЬКОГО РАХУНКУ НЕЗАКОННО СПИСАНІ КОШТИ.

ЩО РОБИТИ?

ЯКИЙ АЛГОРИТМ ДІЙ?

 ЧИ ПОТРИБНО ЇХ ПОВЕРТАТИ БАНКУ?

 

 В сучасному світі дуже важко не користуватись електронними платіжними системами, в тому числі і тими, що пропонуються банками. Погодьтесь, що це доволі зручно, адже ми маємо можливість здійснювати покупки, сплачувати рахунки, отримувати кредити та здійснювати перекази третім особам, не підіймаючись зі свого крісла. Однак і злочинці сталі більш «продвинуті». Вони навчились, шляхом злому електронної системи, чи шляхом заволодіння особистими даними, отримувати доступ до платіжних аккаунтів і банківських рахунків клієнтів банків, та здійснювати перекази на свої рахунки. Нерідко це робиться з максимальною шкодою для «жертви», оскільки кошти знімаються в кредит. В результаті людина не просто втрачає свої гроші, а ще й залишається винною банку чималу суму.

 

 Позиція банків одностайна. Вони вважають, що кошти повинні повертатись клієнтом. Тобто «жертвою» шахраїв. Хоча всі розуміють, що кредитних коштів людина не отримувала.

 

 ТО ЯК БУТИ В ТАКІЙ СИТУАЦІЇ І ЯК СЕБЕ ЗАХИСТИТИ?

 

·        По-перше, як тільки Вам стало відомо про незаконні транзакції, необхідно негайно звернутись на «гарячу лінію» відповідного банку чи власника платіжної системи і повідомити про все, що сталося.

 

·        По-друге, необхідно звернутись до банку чи власника платіжної системи з заявою, в якій детально викласти обставини справи та просити ліквідувати заборгованість та закрити кредитний рахунок.

 

·        По-третє, зверніться до поліції (кіберполіції) з заявою про скоєння злочину, в якій також викладіть всі обставини справи.

 

·        По-четверте, рекомендуємо звернутись до суду з позовом про визнання кредитного договору недійсним. В даному процесі необхідно довести ту обставину, що Вашої вини в заволодіння особистими даним немає, а кошти списані не в Ваших інтересах і не на Вашу користь.

 

 Такий позов не обов’язково вигравати. В даній справі достатньо, щоб суд в мотивувальній частині рішення встановив ту обставину, що кредитних коштів клієнт банку не отримував. Воно Вам стане в нагоді коли банк знахабніє та пред’явить до Вас позов про стягнення заборгованості, оскільки обставини встановленні в рішенні суду, що набрало законної сили, вважаються доведеними і в інших процесах.

 

·        По-п'яте. Коли банк звернеться до суду з позовом про стягнення заборгованості, Вам необхідно підготувати обґрунтований відзив на позов (заперечення), до якого додати вищенаведене рішення та інші докази, що вдалось зібрати за весь цей час, і просити суд відмовити банку в позові.

 

 Судова практика в таких справа доволі непогана для «боржника», якщо можна його так назвати, а тому, при професійному юридичному супроводі, Ви зможете відстояти свої права.

 

ДЖЕРЕЛО: електронний ресурс

https://protocol.ua/ua/video_konsultatcii/

Коментарі