МИРНЕ ВИРІШЕННЯ КОНФЛІКТІВ




12 грудня в Центрі Правової Інформації ««Молодь. Право. Закон» відбувся груповий психологічний тренінг «Мирне вирішення конфліктів».

Згідно  дослідження  ЮНІСЕФ за 2018 рік близько 69% учнів в Україні у віці від 11 до 18 років ставали учасниками конфліктів  і стикалися із цькуванням та агресивною поведінкою.

Конфлікти так чи інакше виникають постійно, навіть там, де є хоча б дві людини. Що вже говорити про великі колективи , класи, групи. В такому хитросплетінні характерів, прагнень і поглядів просто неминучі випадки непорозуміння і суперечок.  Як правило, зазвичай саме  це стає  причиною сутичок.

Слово «конфлікт» з латинської перекладається як "зіткнення". І якщо цьому зіткненню інтересів не вдалося вчасно запобігти, то потрібно хоча б спробувати нейтралізувати його наслідки.

Саме  навички  мирного вирішення  конфліктів  відточували гості  ЦПІ , юнаки ДПТНЗ ЧВПУ, в провокаційних ситуаціях, які  їм створювала  тренер з Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Катерина Данькова.

Під час тренінгу учні  намагались :

-         адекватно оцінити власну поведінку в уявній  конфліктній ситуації;
-         поглянути  на конфлікт  очима іншої людини;
-         контролювати свої емоції в спірних ситуаціях;
-         обговорювати  спірні питання.

   Практичні вправи довели: мирне вирішення конфліктів -це реально!






Коментарі