Цикл заходів «ОБЕРІГ ДЕРЖАВИ І НАЦІЇ - КОНСТИТУЦІЯ»



28 червня наша країна відзначає День Конституції.

23 роки тому, в 1996 році, Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та на світовий досвід, прийняла Основний Закон України- Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави, як повноправної учасниці світового співтовариства.

День прийняття Основного Закону є державним святом- Днем Конституції України.

Конституція України- це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

До цієї дати бібліотекарі відділу читального залу підготували цикл заходів.

 В читальному залі бібліотеки з 26 червня розгорнулась правова тематична поличка  « НАЙВИЩИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ». Для користувачів пропонується правознавча та історично-довідкова література. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму, що триває і зараз.

Засідання Центру Правової Інформації « Молодь. Право. Закон» цього разу відбулось в оздоровчому санаторії « Дружба».

  Для старшокласників, які відпочивають в даному закладі, бібліотекар провела урок історії « КОНСТИТУЦІЯ - ПАСПОРТ ДЕРЖАВИ».

Підлітки ознайомились з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

Доповнила захід тематична поличка « НАЙВИЩИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ».





Коментарі