ЗАСІДАННЯ ЦЕНТРУ ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ «МОЛОДЬ. ПРАВО. ЗАКОН». Година права «КОНСТИТУЦІЯ - ОСНОВНИЙ ЗАКОН МОЄЇ ДЕРЖАВИ»

   




28 травня в Центрі Правової Інформації «Молодь. Право. Закон» відбулась година права «Конституція - основний закон моєї держави». 

 Цього разу з гостями заходу - вихованцями Чернігівського навчально-реабілітаційного центру 2 спілкувались бібліотекарі відділу читального залу. 

 Щоб ознайомити дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України бібліотекарі провели історичний екскурс в минуле та сучасне нашої держави. 

 Зробили наголос на такі питання: 
 • Кожний народ має свою мову, свої традиції і звичаї, що виробилися упродовж багатьох століть. 
 • У кожного народу є свої національні святині, державні символи - серед них Конституція-головний Закон, за яким ми з вами живемо в Україні. 

 Святкування Дня Конституції- це вже не просто данина традиції, а можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свободу слова, а сьогодні наші брати знову захищають суверенітет і цілісність нашої держави.

 Нині чинна Конституція України, що закріпила політико-правовий статус України, як суверенної, демократичної,соціальної , правової держави, була прийнята 1996 року.

  23 роки дії Основного Закону довели її високу соціальну цінність. 

 Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, тому нам з Вами тільки залишається сподіватись, що всі задекларовані Конституцією права та свободи поступово будуть нормою життя громадян України. Тож наберемося терпіння та віри у те, що наступні покоління українців будуть жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно розвиненою та правовою європейською державою.

 Вихованці центру ставили запитання бібліотекарям та приймали активну участь в обговоренні. 

 Дітям цікаво було дізнатись про історію створення нашої бібліотеки,а також перегорнути сторінки самої Великої та самої Маленької книги, що знаходяться у фонді нашої бібліотеки.









Коментарі