КАЛЕНДАР СВЯТКОВИХ ТА ВИХІДНИХ ДНІВ НА 2019 РІК






Згідно зі статтею 24 Загальної декларації прав людини і статті 7 Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права, кожна людина має право на відпочинок і розумне обмеження робочого дня. Дана норма законодавства реалізується шляхом надання працівникові днів щотижневого відпочинку, оплачуваної щорічної відпустки, а також встановленням скороченого робочого дня для окремих професій і виробництв, скороченої тривалості роботи у нічний час (ст. 45 Конституції України).

Гарантії використання права на відпочинок, максимальна тривалість робочого часу, мінімальна тривалість відпочинку та оплачуваної щорічної відпустки, вихідні та святкові дні, а також інші умови здійснення цього права визначає КЗпП.

ЯКА НОРМА ТРИВАЛОСТІ РОБОЧОГО ЧАСУ В УКРАЇНІ?

Відповідно до ст. 50 Кодексу законів про працю нормальна тривалість робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень. Тобто ця норма є максимальною і не може бути збільшена ні колективними, ні трудовими договорами.
Разом з тим, Міністерство соціальної політики України в своєму Листі від 05.08.2016 року №11535/0/14-16/13 «Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2017 рік» роз’яснило, що підприємства і організації при укладенні колективного договору можуть встановлювати норму тривалості робочого часу меншу, ніж передбачено в Законі. При цьому, оплата праці все одно має проводитися за повною тарифною ставкою, повним окладом. У 2019 році даного правила також треба дотримуватися.

ХТО МАЄ ПРАВО НА СКОРОЧЕНИЙ РОБОЧИЙ ТИЖДЕНЬ?

Виходячи з норм ст. 51 КЗпП скорочена тривалість робочого часу встановлюється:
·        для працівників у віці від 16 до 18 років — 36 годин на тиждень
·        для осіб у віці від 15 до 16 років — 24 години на тиждень
·        учнів у віці від 14 до 15 років (які працюють в період канікул) — 24 години на тиждень
·        для працівників зі шкідливими умовами праці — не більше 36 годин на тиждень
·        для окремих категорій працівників (вчителі, лікарі і та ін.)

У період навчального року, для неповнолітніх, які працюють у вільний від навчання час, тривалість робочого тижня не може перевищувати половини максимальної тривалості робочого часу, зазначеного вище.

Перелік виробництв, цехів, професій і посад з шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого часу, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.2001 року № 163.

Рішення про скорочення робочих годин і встановлення для працівників додаткових гарантій, пільг, виплат приймається безпосередньо роботодавцем (ч. 6 ст. 69 Господарського кодексу).

Реалізується це шляхом внесення відповідних положень до колективного договору або інший локальний нормативний акт, який узгоджується з профспілкою або співробітниками підприємства, а також безпосередньо в трудові договори.

 Такими положеннями можуть бути встановлені:
·        додаткові заохочувальні виплати
·        робочий тиждень тривалістю менше 40 годин
·        додаткові відпустки, не передбачені чинним законодавством
·        скорочений робочий час для окремих категорій працівників (в т.ч. жінок з дітьми)

ВИХІДНІ ДНІ В УКРАЇНІ В 2019 РОЦІ

Статтею 67 КЗпП працівникам надано два вихідних дня при 5-денному робочому тижні і один — при 6-денному. Загальним вихідним визнають неділю. Інший день відпочинку може бути встановлений графіком роботи підприємства. Режим роботи узгоджують з виборним профспілковим органом підприємства, установи, організації з додержанням установленої тривалості робочого тижня (ст. 50 і 51 Кодексу законів про працю).

ЯК ПЕРЕНОСЯТСЯ ВИХІДНІ ДНІ?

Стаття 67 Кодексу законів про працю визначає порядок перенесення вихідних днів, якщо вони збігаються зі святковим або неробочими днями. Так, у 2019 вихідні дні будуть перенесені три рази:
·        неділя 28 квітня — на понеділок 29 квітня
·        неділя 16 червня — на понеділок 17 червня
·        субота 24 серпня — на понеділок 26 серпня

СВЯТКОВІ І НЕРОБОЧІ ДНІ У 2019 РОЦІ

Вичерпний перелік святкових і неробочих днів прописаний в статті 73 КЗпП. Отже, скільки ж українці будуть відпочивати в 2019 році?

Державні свята України:

·        1 січня — Новий рік
·        7 січня — Різдво Христове (за Юліанським календарем)
·        8 березня — Міжнародний жіночий день
·        1 травня — День міжнародної солідарності трудящих
·        9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День победы)
·        28 червня — День Конституції України
·        24 серпня — День незалежності України
·        14 жовтня — День захисника України
·        25 грудня — Різдво Христове (за Григоріанським календарем)
Крім того, відповідно до українського законодавства, робота також не проводиться в дні релігійних свят:
·        07.01.2019 (неділя) — Різдво Христове (православне)
·        28.04.2019 (неділя) — Пасха (Великдень)
·        16.06.2019 (неділя) – Трійця
·        25.12.2019 (вівторок) — Різдво Христове (католицьке)
За поданням релігійних громад інших (неправославних) конфесій, зареєстрованих в Україні, роботодавець надає особам, які сповідують відповідні релігії, до 3 днів відпочинку протягом року для святкування їх великих свят з відпрацюванням за ці дні.

КАЛЕНДАР СВЯТ НА 2019 РІК

На новорічні та різдвяні свята українці відпочиватимуть 6 днів — з 30 грудня 2018 (неділя) до 1 січня 2019 року (вівторок) і з 5 по 7 січня. Травневі свята триватимуть 5 днів (з 27.04 по 1.05). Відповідно до Закону «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів» 2 травня більше не є святковим і неробочим днем. Тривалість відпочинку в Україні на інші свята наступна:
·        з 27 по 29 квітня (3 дні) — Пасха
·        з 15 по 17 червня (3 дні) — Трійця
·        з 24 по 26 серпня (3 дні) — День Незалежності України

ЯК ПЕРЕНОСЯТЬСЯ РОБОЧІ ДНІ?

Щороку Уряд України з метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціонального застосування робочого часу видає розпорядження про перенесення робочих днів на відповідний рік. У 2019 році Кабмін рекомендує перенести наступні робочі дні:
·        30 квітня (вівторок) — на суботу, 11 травня
·        30 грудня (понеділок) — на суботу, 21 грудня
·        31 грудня (вівторок) — на суботу, 28 грудня

 У будь-якому випадку розпорядження Кабінету Міністрів України носить рекомендаційний характер, а остаточне рішення про перенесення робочих днів приймається роботодавцем самостійно і оформляється відповідним наказом не пізніше ніж за 2 місяці до свята. Така зміна графіка роботи підприємства має бути погоджена з профспілкою (частина 5 статті 67 Кодексу законів про працю).

При цьому слід мати на увазі, що для установ (підприємств, організацій), які працюють за 6-денним графіком, перенесення неможливе, оскільки безперервний відпочинок щотижня повинен становити не менше 42 годин.

ЯКА ТРИВАЛІСТЬ РОБОТИ НАПЕРЕДОДНІ СВЯТКОВИХ, НЕРОБОЧИХ І ВИХІДНИХ ДНІВ?

Відповідно до чинного законодавства тривалість трудового дня напередодні святкових і неробочих днів скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному трудовому тижні. Дане правило поширюється і на дні «відпрацювання», тобто час роботи в день, на який переноситься робочий день, не може перевищувати тривалості передсвяткового дня. Це зроблено з метою збереження балансу робочого часу за рік.

Таким чином, за 2019 рік у українців буде сім коротких робочих днів: 7 березня, 30 квітня, 8 травня, 27 червня, 23 серпня, 24 і 31 грудня.

Зверніть увагу, що напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

ДЖЕРЕЛА: 





Коментарі