УВАГА! НОВА ПРАВОВА КНИГА 2018







Вереша Р.В. 
Кримінальне право України. Загальна частина.- Вид. 5-те, перероб. та допов. / Р.В. Вереша.- К.: Алерта, 2018.- 360с. 

У навчальному посібнику висвітлюються питання Загальної частини кримінального права України, з урахуванням положень національного законодавства, а також законодавства іноземних держав і міжнародних нормативно-правових актів. Зміст навчального посібника узгод¬жується з навчальною програмою «Кримінальне право України. Загальна частина». Видання розраховане на студентів, аспірантів (ад’юнктів), викладачів, наукових працівників, а також на всіх, хто цікавиться питаннями кримінального права. 


 Ємельянов В.П. 

 Кримінальне право України: Загальна частина. Основні питаннявчення про злочин: наук.-практ.-посіб./ В. П. Ємельянов.- Харків: Право, 2018.- 142с. 

У посібнику на підставі Конституції України, чинного Кримінального кодексу України та досягнень науки кримінального права висвітлюються основні питання вчення про злочин Загальної частини кримінального права України, у тому числі деякі дискусійні питання, а також даються певні відомості про зарубіжне кримінальне законодавство. Для аспірантів, ад’юнктів та викладачів юридичних закладів вищої освіти, наукових і практичних працівників, а також студентів і курсантів.





Практикум з кримінального прорцесу України: навч. посібник.- 2-ге вид., перероб. та доп. / Заред. Проф. М.А. Погорецького та доц. Н.П.Сизої.- К.: Алерта, 2018.- 232с

 Практикум є навчальним посібником, підготовленим відповідно до програми навчальної дисципліни «Кримінальний процес України». До змісту практикуму входять теоретичні та практичні завдання, задачі, фабули кримінальних проваджень. Окремо до кожної теми надаються списки рекомендованих джерел та спеціальної літератури, ознайомлення з якими дасть можливість належно підготуватися до семінарських занять та застосувати набуті знання під час вирішення практичних завдань. Адресований студентам, курсантам, слухачам, викладачам вищих навчальних закладів освіти юридичного профілю. Він також може бути корисним працівникам органів досудового розслідування, прокуратури, адвокатури та суду.

 Лук’янов Д.В.
 Теорія держави і права: посіб. для підгот. до іспитів / Д.В. Лук’янов, С. П. Погребняк, В.С. Смородинський; за заг. Ред. О.В. Петришина.- Харків: Право, 2018.- 196с. 

Посібник містить перелік питань, що виносяться на іспит з теорії держави і права, та найбільш важливу інформацію, яку необхідно висвітлити у відповіді, зокрема, визначення понять державно-правових явищ, їх головні ознаки та класифікації. Посібник стане у пригоді студентам та курсантам юридичних навчальних закладів стаціонарної та заочної форм навчання, які складатимуть курсовий екзамен з теорії держави і права.







Адміністративне право: навч. посібник для здобувачів вищої освіти / Битяк Ю.П., Гаращук В.М., Богуцький В.В. та ін.- Вид. 3-тє, допов. Та перероб.- Харків : Право, 2018.-186с.

Навчальний посібник «Адміністративне право» підготовлений відповідно до програм навчальної дисципліни «Адміністративне право» та розрахований на здобувачів вищої юридичної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» .











Гендер для всіх. Виклик стереотипам.- К. Основи, 2017.- 256с. 

 Чи знаєте ви, що в Україні зарплата жінок у середньому на 30 % менша, ніж зарплата чоловіків, і що тут досі є перелік кількасот професій, заборонених жінкам? У якій сфері, на вашу думку, дискриміновано чоловіків? Чи розбираєтеся ви, що таке сексизм, ейджизм, ромофобія? Саме ці важливі і нагальні питання порушуються в книзі. 

Це видання як для тих, хто лише побіжно чув про гендерні питання, так і для експертів. Авторка розповідає про суспільні нерівності та допомогає знайти їх вирішення.





Коментарі