КАЙФ ПРОХОДИТЬ. ПРОБЛЕМИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ





26 ВЕРЕСНЯ 
ЗАСІДАННЯ ЦЕНТРУ ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ « МОЛОДЬ. ПРАВО. ЗАКОН».
"КАЙФ ПРОХОДИТЬ. ПРОБЛЕМИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ"- ЗУСТРІЧ З ФАХІВЦЕМ

Вже давно стало доброю традицією запрошувати на засідання ЦЕНТРУ ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ відділу читального залу  ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ БІІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ЮНАЦТВА гостей. Сьогодні завітали до нас студенти першого курсу ЧЕРНІГІВСЬКОГО ТЕХНІКУМУ ТРАНСПОРТУ ТА КОМП'ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЧНТУ І ЛІКАР-НАРКОЛОГ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО НАРКОЛОГІЧНОГО ДИСПАНСЕРУ ЛЮБЧЕНКО ЛАРИСА МИКОЛАЇВНА.

У своєму виступі лікар у доступній, цікавій формі розповіла присутнім про страшні наслідки впливу для молодого організму шкідливих звичок:
- алкоголізму;
 - наркоманії;
- тютюнопаління;
 - комп’ютерної залежності;
- і такого нового, майже для всіх присутніх терміну – запінгоманія (телевізійна залежність)

 ПРИ СИСТЕМАТИЧНОМУ ВЖИВАННІ АЛКОГОЛЮ РОЗВИВАЄТЬСЯ НЕБЕЗПЕЧНА ХВОРОБА - АЛКОГОЛІЗМ.ПРИ ТРИВАЛОМУ ПАЛІННІ ВІДБУВАЮТЬСЯ - НЕЗВОРОТНІ ЗМІНИ В ОРГАНІЗМІ ЛЮДИНИ, ОСОБЛИВО МОЛОДОГО ВІКУ, ПРИ ВЖИВАННІ НАРКОТИЧНИХ РЕЧОВИН - РУЙНУВАННЯ МОЗКУ, І, ОТЖЕ, ОСОБИСТОСТІ .

 Молодь активно долучилась до розмови. Підіймались питання:
 Алкоголізм – це шкідлива звичка чи хвороба?
Що таке похмільний синдром, «ломка»? Які їх прояви?
Чи можна жити в своє задоволення, не порушуючи норми моралі?


 Лікар –нарколог навела сумні статистичні дані про кількість хворих на наркоманію, алкоголізм і т. п. Явища та недуги від яких помирає велика кількість молодих людей. Також фахівець розповіла про принцип боротьби з алкоголізмом та наркоманією в суспільстві, зауваживши, що навіть примусове лікування не завжди дає позитивні результати , наголосила про можливість та небезпеку потрапляння наркотичних речовин через алкогольні та тютюнові вироби.
 Побороти шкідливі звички дуже складно, тому варто задуматись, перш ніж погодитись на пропозицію покурити, випити спиртне, або спробувати наркотики.
Відтак, кожен повинен зробити власний вибір і нести особисту відповідальність за себе і своє здоров’я.

 Доповнила захід тематична поличка « Шкідливі звички чи життя».







Коментарі