СКЛАСТИ ІСПИТ З ПДР ТЕПЕР МОЖНА І АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ


Це важливе впровадження має створити однакові умови обслуговування усіх мешканців України. Щороку потребу в складанні іспиту англійською відчували чимало громадян, що навчаються або працюють в нашій країні. А завдяки підтримці Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні, що надала професійний переклад питань з ПДР, це стало можливим.

Сервісні центри МВС запровадили можливість складання іспиту з ПДР англійською мовою, тож відтепер для іноземних громадян стане легшим складання теоретичної частини іспиту на право керування транспортним засобом.

 Мову можна обрати самостійно перед початком проходження іспиту.
Після вибору мови, в англійському перекладі також надається інструкція щодо проходження іспиту. Повний перелік питань з ПДР та відповідей до них англійською мовою також можна

 Аби зареєструватися на іспит для отримання водійського посвідчення іноземцям необхідно надати:
·        документ, що посвідчує особу,
·        копію ідентифікаційного коду,
·        чинну медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортними засобами відповідної категорії (форма 083/о)
·        та свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.
Нагадаємо, з 1 липня 2017 року теоретична частина іспиту на право керування транспортним засобом складається за новими питаннями зі знань ПДР. На сайті Головного сервісного центру МВС працює
безкоштовний онлайн-тренажер з ПДР українською мовою, а повний перелік питань було викладено в публічний доступ у вересні 2017 року.

Слідкувати за новинами сервісних центрів МВС в Чернігівській області можна на офіційній сторінці в Фейсбук, а консультації отримати за телефоном (044) 290-19-88.



Коментарі