АЛЬТЕРНАТИВА ТА ВИБІР

   Одним із найвідповідальніших кроків у житті людини є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість - одна з важливіших  умов відчуття життєвої повноцінності.
    Вибір навчального закладу, а згодом і професії, значною мірою впливає на все наступне життя. І тут не можна покладатися на випадковість, квапитися. Необхідне найсерйозніше ставлення до цієї проблеми, бо хибний крок може коштувати кількох змарнованих років життя та чималих грошей за навчання професії, що не приносить задоволення та перетворює роботу на «каторгу».
   Щоб дійти правильного рішення, треба бути не тільки добре поінформованим про професії та стан на ринку праці. Мабуть, головніше, це розібратися в собі, виявити свої природні здібності та таланти, знайти, до чого у людини є хист.
   Саме про це ішла мова під час зустрічі учнів ЗОШ №2 з  працівниками Чернігівського обласного молодіжного центру, що відбулася  20 листопада в обласній бібліотеці для юнацтва. Пані Ірина Симонова запропонувала юнакам і дівчатам обрати 10 щаблів свого життєвого успіху і вибрати, що для кожного найважливіше у житті і професії.

 Які організації займаються допомогою у виборі професії, куди піти навчатися і що для цього потрібно – докладніше про це можна дізнатися у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва.
 Чекаємо вас, майбутні абітурієнти.


Коментарі