ДЕНЬ СПІЛЬНИХ ДІЙ В ІНТЕРЕСАХ ДІТЕЙ

У сучасних дітей і підлітків  майже немає уявлень про норми статевої поведінки, взаємовідносин у родині. Заборонений плід. Чому дорослі не хочуть сказати правду про це ? Може це щось непристойне?
Складність проблеми полягає і в тому, що саме до таких питань батьки, зазвичай, виявляються непідготовленими , адже з ними не розмовляли на подібні теми у сімї, у  школах не було програм по сексуальному вихованню . Крім того, зараз важко захистити підростаюче покоління   від хибного потоку інформації   "про ЦЕ"  з екрану телевізора, зі сторінок журналів і газет.  Все це сприяє тому, що молодь засвоює потворні уявлення про статеві відносини, що призводить до маси проблем.

Відповідати на питання про секс завжди складно, але необхідно. Саме тому, 16 листопада, напередодні Дня спільних дій в інтересах дітей, у Центрі правової інформації Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва відбулася  відверта розмова "про ЦЕ" між студентами факультету фізичноі реабілітації ЧНТУ та психологом Володимиром Алєксєєнко. Під час розмови порушувались  такі важливі питання як статус одружених людей, репродуктивне  здоров’я, свідомий підхід до батьківства, засоби контрацепції. Психолог розказав, де шукати відповіді на "незручні" питання, куди вернутися по допомогу, якщо виникнуть проблеми – адже про це повинен знати кожен.




Коментарі