ПОРАДИТИ МОЛОДІ ЯК СТАТИ ПРОФЕСІОНАЛОМ І ДОСЯГТИ УСПІХУ В ЮРИДИЧНІЙ ПРОФЕСІЇ ВІД ПОЧЕСНОГО ПРЕЗИДЕНТА ЮК JURIMEX, Д.Ю.Н., ПРОФ. КНУ ІМ. ТАРАСА ШЕВЧЕНКА ДАНИЛА ГЕТМАНЦЕВА.




- Виховувати в собі юриста, тобто справжнього юриста, не ремісника, а художника – дуже непросто. Це щоденна важка праця, виховання в собі особливого ставлення до права не як до інструменту, а як до самодостатнього, складного явища, що об'єктивно існує в суспільстві та підкорює собі всі найбільш важливі відносини між людьми, що стоїть над іншими інститутами, в тому числі над державою (що в нашій країні з її глибокою позитивістської історією сприймається несерйозно). Це повага до права, яке проявляється, насамперед, у його знанні, але не тільки. Є кілька рівнів володіння правом: знання права, вміння його використовувати, застосовувати та здатність творити право. Вони відкриваються поступово і кожному по-своєму. До того ж вивчення права не припиняється ніколи! Мені хочеться вірити, що наша команда створює атмосферу, яка допомагає осягти всі ці рівні, розкрити чари права для кожного, хто насправді цього хоче.
Що потрібно від того, хто хоче стати юристом? Лише бажання і воля. Мені дуже подобається те, що колись сказав Любомир Гузар у відповідь на питання про те, як жити: «Працювати та молитися». Воістину просто і геніально! До цього я додав би ще дієслово «читати».
Отже, працювати, читати та молитися. І все буде добре!

Джерело: Я ніколи не буду оскаржувати результати конкурсу до Верховного Суду // Юридична Газета. – 2017. – 29 серпня (№35). – С. 4 - 6

Газета знаходиться в ЦЕНТРІ ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ для молоді Чернігівськії обласної бібліотеки  для юнацтва за адресою вул Шевченка,63



Коментарі