Права свої знай, та обов’язки не забувай


 "Цінність держави визначається цінністю її громадян."
Дж.-С. Мілль
Кожна людина живе в тій чи іншій державі і має зв’язки з суспільством, в якому вона живе. Держава, як офіційний представник суспільства, юридично закріплює, насамперед в Конституції, права та обов’язки людини і громадянина.
Тому дуже важливо  їх знати  та навчитися їх захистити. Це передусім відповідальна участь людини у суспільних справах.  Громадянська позиція перетворює людину з покірливого підданого влади у громадянина, який знає свої права і обов’язки, вміє грамотно, на основі закону, за допомогою демократичних інститутів і процедур відстоювати свої  інтереси.
Бібліотекарі    Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва з метою правового виховання молоді завітали до Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування №9 з правознавчим уроком « Права свої знай, та обов’язки не забувай».
Учням розповіли про реалізацію норм права в Україні, про те ,що сьогодні не всі молоді люди розуміють важливість розбудови громадянського суспільства, яке базується на розвитку правової свідомості та правової культури кожної людини, познайомили із Загальною Декларацією прав людини та статтями з Конституції України, де прописані основні права та обов’язки громадян нашої країни.

У ході уроку  переглянули відеоролик про права молоді в нашій країні.  

Коментарі